Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola
HU | BG

Kedves bolgár családok Magyarországon!

Már izgatottan várjuk új tanulóinkat a jelenlegi iskolaépületben (1097 Budapest, Fehér Holló utca 6.). A jelentkezés határideje 2021. május 31.

Az iskola elsősorban az első emeleten található. A második emeleten van egy terem a középiskolások számára. 

A szülők a földszinti hangulatos folyosón várhatják gyermekeiket.

A szobák életkor szerint vannak berendezve. A fiatal diákok számára gondoskodtunk egy kis játszótér biztosításáról, az idősebbek pedig egy elegáns üzleti légkörű teremben gyönyörködhetnek.

Minden szoba internettel és interaktív táblákkal rendelkezik.

A 214-es terem az iskola könyvtárának is otthont ad. Azok a hallgatók, akik szeretnek könyveket olvasni, felvehetik a kapcsolatot Stoilova tanárnővel, aki minden pénteken 12 és 16 óra között elérhető az olvasók számára, és felkészülhet bármilyen könyvtári kártyákkal.

Azok számára, akik nem ismerik a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiség Iskolát, szeretnénk megosztani, hogy iskolánk a magyar oktatási rendszer része, és lefedi az alap- és középfokú oktatás teljes ciklusát - az óvodás kortól (4-6 éves korig) 12. évfolyamig. A diákok hetente egyszer, délután járnak iskolába, és bolgár nyelvet, irodalmat és néprajzot tanulnak (olyan téma, amely Bulgária történelméből, földrajzából, néprajzából és folklórjából származó témákat tartalmaz).

Az iskolában interaktív színházi előadásokat szervezünk bolgár színészekkel, találkozókat bolgár írókkal, kirándulásokat Bulgáriába, közös műhelymunkákat a Magyarországon élő iparművészeti művészekkel. Nemzetközi fesztiválokon és versenyeken veszünk részt a külföldön élő bolgár gyermekekkel együtt. Részt veszünk más külföldi bolgár iskolákkal közös programokon is.

A diákoknak lehetőségük van arra, hogy bolgár nyelven szerzett jegyeiket beszámítsák a magyar iskolában, és hogy második nyelvként ismerjék el a bolgár nyelvet. Végzőseink letehetik az érettségi vizsgát bolgár nyelven, vagy letehetnek nyelvvizsgát A2-C1 szintekre az ECL rendszer szerint (az iskolában tanúsított tanárokkal rendelkező vizsgaközpontot építettek). Az érettséget a magyar oktatási rendszer elismeri, és annyi pontot hordoz az egyetemre való jelentkezéshez, mint bármely más, a magyar iskolákban tanult tantárgy.

Az iskolának két, Budapesten kívül működő telephelye is van - az egyik Halásztelken (Halásztelki Hunyadi Mátyás Iskola 2314 Halásztelek, Somogyi Béla u. 50-52 ) és egy Szigetszentmiklóson (Szigetszentmiklósi Batthyámínási Sthigetszentmiklósi Batthyámánákámánáz Ságeti).

 Az iskolát a Bolgár Országos Önkormányzat is támogatja a CMD90 keretében.

Iskolánkról további információ található Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/bschola, valamint weboldalunkon: http://www.bolgariskola.hu/index.php?id=100&L=2.

 

Kedves gyermekek, várjuk, hogy megtaláljátok második bolgár otthonotokat és még sok új barátot!

 

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola csapata

Online oktatás az 1-től 8-adikos osztályos tanulóknak

Kedves szülők és gyerekek!

 

Mint azt már tudjátok, 2021. március 4-én a magyar kormány elrendelte az általános iskolákban a digitális oktatásra való áttérést a KOVID19-járvány harmadik hulláma elleni óvintézkedésként.

Ennek a határozatnak megfelelően a Bolgár Országos Önkormányzat Operatív Központja is úgy döntött, hogy visszatér a digitális képzésre az 1–8. osztályos diákok a középiskolás diákokkal együtt, akik eddig is távolról hallgatták óráikat.

Egyelőre a digitális képzés március 8. és 31. között tart, majd tavaszi szünet következik április 1. és 9. között. (A 2020–2021 közötti munkatervnek megfelelően a bolgár iskola tavaszi vakációját április 9-ig meghosszabbították).

Reméljük, hogy április 12-én megtarthatjuk óráinkat az iskolában.

A digitális órák pontos idejét és időtartamát illetően kérjük, kövesse az osztályfőnökök utasításait.

 

 

Legyetek egészségesek!

 

Barki Veszelina

igazgató

A héten az Iskola diákjai mártenicákat készítettek mindenki számára!

Kukeri hét a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában

Kedves gyerekek, a verseny "Én olvasok" folytatódik!

Várjuk Önöket az új iskola épületben

Kedves szülők és gyerekek!

 

Várjuk diákjainkat a Fehér Holló utca 6. szám alatti új iskola épületében (Budapest, 1097 Budapest, Fehér Holló utca 6.). Az iskola elsősorban az első emeleten található. A második emeleten van egy terem a középiskolások számára.

A szülők a földszinti hangulatos folyosón várhatják gyermekeiket.

A szobák életkor szerint vannak elrendezve. A fiatal diákok számára gondoskodtunk egy kis játszósarok biztosításáról, az idősebbek pedig egy elegáns üzleti légkörű teremben gyönyörködhetnek.

Minden szoba internettel és interaktív táblákkal rendelkezik.

Az első és nyolcadik osztályos tanulók számára a képzés személyes jelenlétet igénylő formában folytatódik. Az órák kezdetéről az osztályfőnökök egyeztetnek. A középiskolások számára egyelőre megőrzik a digitális oktatást a magyar kormány döntése szerint.

 

Tudjuk, hogy mindenki kíváncsi az új helyiségek megtekintésére, de most arra kérjük a szülőket, hogy tartsák be a biztonsági korlátozásokat, és ne kísérjék el gyermekeiket az iskola emeletére.

 

A diákok a következő tantermekben találják meg tanáraikat:

101 - Emiliya Tsvetkova

102 - Elitsa Rozsits és Veszelina Barki

103 - Vanya Kotorova

214 - Elena Batinkova és Maria Stoilova.

 

A 214. terem az iskola könyvtárának is otthont ad. Arra kérjük a tanulókat, akik szeretnének egy könyvet elolvasni, lépjenek kapcsolatba Stoilova Maria tanárnővel, aki minden pénteken 12 és 16 óra között elérhető az olvasók számára, és könyvtári kártyát készíthet neked.

 

Üdvözlettel és hamarosan találkozunk!

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola csapata!

Kedves Szülők és Diákok! Boldog új évet!

Egy csodás hírrel kezdünk! Büszkén osztjuk meg Veletek, hogy diákjaink ECL / C rendszerében a komplex bolgár vizsga eredményei 94-től 98-ig %.

Gratulálunk és további sok sikert az életben!

Őszi érettségi vizsgák bolgár nyelven és ECL vizsgák

Véget ért az érettségi vizsga és a bolgár nyelvvizsga őszi-téli foglalkozása. A bolgár nyelvoktató nemzetiségi iskola három tanulója jelent meg és kiváló eredménnyel tette le az érettségit: Alexandra Szirakov (11. évfolyam), Ivan Cankov (11. évfolyam), Nikola Doncsev (11. évfolyam).
Az ECL vizsgára december 4-én és 5-én került sor. Négy hallgató tett összetett vizsgát a C1 fokozatért: Teodor Nikolov, Georgi Paspalev, Ivan Cankov és Alexandra Szirakov. Még várjuk az eredményeket, de bízunk okos és kitartó gyermekeink sikerében!

Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Verseny 2019/2020 Díjazás

Idén a magyar kormány által bevezetett rendkívüli állapot és biztonsági intézkedések miatt az általános iskolák országos versenyeinek nyertesei nem vehették át díjaikat az Oktatási Hivatal által szervezett hagyományos ünnepségen. A Velencei-tó háromnapos tábora, amely minden nemzetiségű győztest hozott össze, és lehetőséget adott számukra a közös vetélkedőkön, versenyeken és kulturális programokon való részvételre, szintén elmaradt. A nyeremények egy részét postai úton küldték el - a Libri által kiadott könyvek utalványai, az első helyért 10 000 Ft, a második helyért 7 000 Ft, a harmadikért pedig 5000 Ft értékű.

A bolgár nyelv és irodalom, valamint a bolgár néprajz versenyeinek győztesei a 7. -8. osztályokból:

Bolgár nyelv és irodalom:

1. Nedyalkov Marko

2. Huppert-Antonov Maia

3. Lupa Angelika

Bolgár néprajz:

1. Kosztadinov Péter

2. Nedyalkov Péter

3. Huppert-Antonov Maia

Rajzpályázatok és a negyedik osztályos tanulók online bolgár nyelvű versenyének nyerteseinek díjait az Emberi Erőforrás Menedzsment Minisztériuma és a Nemzetiségi Pedagógiai Központ biztosította. Az érintett iskolákba küldték őket, ahol tanáraik adták át a diákoknak.

És itt vannak a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola nyertesei a többi kisebbségi versenyen:

 

Rajzverseny:

Mester Elena - első kategória, különdíj

Pendarev Simeon - második kategória, különdíj

Zorka Kis - harmadik kategória, harmadik hely

Barta Gitta - harmadik kategória, különdíj

 

Online verseny bolgár nyelven:

1. Pap Nika

2. Pietron Ada

3. Muszev Natalie

 

Gratulálunk minden nyertesnek és további sok sikert!

Ébren Bugária - November 1.

Így szólította meg november 1-jén a Bolgár Köztársaság alelnök a bolgárokat külföldön.: https://www.youtube.com/watch?v=4FsS9LU8iK4

Tanulóink ​​érdekes történeteket és személyes tapasztalatokat osztottak meg Bulgáriával kapcsolatban.

XII. A BOLGÁROK FESZTIVÁLJA A VILÁG KÖRÜL: "BOLGÁR VAGYOK"

A bolgárok világszerte megrendezésre kerülő XII. Fesztiváljának „Bolgár vagyok” -2020, Odessa ZÁRÓ RÉSZE 2020.11.7-én szombaton, (Bolgár idő szerint) 18: 00-tól lett megtartva a ZOOM platform segítségével.

A bolgár iskolából, némi nehézséggel a kapcsolat kialakításában, tanárok, szülők és díjazott diákok csatlakoztak.

A fesztiválon való részvétel óta először hallgatóinknak nincs lehetőségük elutazni arra a helyre, ahol a díjazott résztvevők gálakoncertje zajlik. A koronavírus-járvány meghiúsította ezt a várva várt napot a verseny nyerteseinek. A rendezvény szokatlan megjelenése ellenére a résztvevők lelkesedése izgalmassá és felejthetetlenné tette az ünnepet.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy megosztjuk a bolgár anyanyelvi iskola díjazott diákjainak listáját a fesztivál különféle kategóriáiban:

 

XII. A BOLGÁROK FESZTIVÁLJA A VILÁG KÖRÜL: "BOLGÁR VAGYOK"

A 2020-as RAJZVERSENY, A BOLGÁR NYELVOKTATÓ NEMZETISÉGI ISKOLA /BUDAPEST/ TANULÓINAK EREDMÉNYEI

1. csoport – 7 éves korig

Téma: "Rajzold le, mit látsz Bulgária térképén"

1 díj: Bokros Milen - 7 éves

2 díj: Budai Valéria- 7 éves

   díj az eredetiségért: Wahdat Setara Lima - 5 éves

 

KÖZÖS KIÁLLÍTÁS ODESSÁBAN, UKRAJNÁBAN

 

1. Andonov Gordon- 7 évese

2. Andonov Martin- 7 éves

3. Gulenov Júlia- 7 évese

4. Hristova Dimitrova Mónika- 9 éves

5. Hristov Dimitrov Hristo- 9 éves

 

1b csoport - 9 éves korig

Téma: "Egészségünk egy tiszta bolygóról származik"

1 díj: Hristova Dimitrova Mónika - 9 év

2 díj: Hristov Dimitrov Hristo - 9 év

 

Téma: "A bolgár bennem ..."

művészeti díj:

Pap Nika - 9 éves

 

2. csoport - 10–14 éves korig

Téma: "Rajzold le, mit látsz Bulgária térképén"

1 díj: Kiss Zorka - 13 éves

2 díj: Budai Borisz - 10 éves

 

Téma: "Egészségünk egy tiszta bolygóról származik"

1 díj: Stefanov Ivanov Georgi - 11 éves

2 díj: Túri Lívia - 11 éves

 

Téma: "A bolgár bennem ..."

művészeti teljesítmény díj:

Barta Gitta - 13 éves

 

A NÉPZENE ÉS NÉPMŰVÉSZET VERSENYÉNEK EREDMÉNYEI

 

Téma: "Bulgáriával a szívében"; "bolgár vagyok"

Énekes előadások

Duettek

1. csoport – 10 éves korig

1 díj: Pap Lili Anna - 8 éves

1 díj: Pap Nika Szófia - 10 éves

 

2. csoport - 10 és 14 éves kor között

1 díj: Lupa Mira - 11 éves és Lupa Angelika - 14 éves

 

Szavaló művészet

Egyéni

1 csoport – 9 éves korig

1 díj: Budai Valéria - 7 éves

 

3. csoport - 15-18 éves korig

1 díj: Barki Gábor - 15 éves

1 díj: Agárdi Bendegúz - 15 éves

2. díj: Nikolov Teodor - 17 éves

 

AZ IRODALMI VERSENY EREDMÉNYEI

I. csoport -10 éves korig

Témakörök: "A bolgár bennem van", "Az egészségem egy tiszta bolygóról származik"

Próza

2. díj: Katona Viktória Nikolett - 10 éves

 

II. Csoport - 11-16 éves korig

Téma: "A bennem lévő bolgár…"

Próza

2. díj: Kotorova Theodora - 12 éves

3. díj: Stefanov Ivanov Georgi – 11 éves

Téma: "Az egészségem egy tiszta bolygóról származik"

3. díj: Kostadinov Péter Csavdarov - 14 éves

 

III. Csoport: 15-18 éves korig

Téma: "A bolgár bennem" "

3. díj: Szirakov Alexandra -16 éves

Téma: "Az egészségem egy tiszta bolygóról származik"

2. díj: Mehmed Altay Abdurahimov - 15 éves

Téma: "Bolgár szentélyek abban az országban, ahol élek"

1. díj: Barta Léna - 15 éves

Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Verseny 2019/2020

Az Országos Kisebbégi Verseny, 7. - 8. évfolyamon 2019/2020-as tanévben.

 

Kedves diákok és szülők,

Büszkén hirdetjük ki résztvevő diákjainkat a 2019/2020-as tanévben az Országos Kisebbségi Versenyen 7. - 8. osztályból.

 

Bolgár nyelv és irodalom:

1. Marko Nedyalkov

2. Maya Hupert-Antonov

3. Angelica Lupa

 

Bolgár néprajz:

1. Péter Kosztadinov

2. Marko Nedyalkov

3. Maya Hupert-Antonov

 

A nyerteseket az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Libri által kiadott könyvek utalványaival díjazta.

 

Gratulálunk kitartó tanulóinknak!

 

UI: A vészhelyzet miatt a díjkiosztót és a Velencei-tavi tábort elhalasztják.

 

 

2019/2020-as OÁTV

 

BOLGÁR

Nyelv és irodalom I. kategória

SORSZÁM

NÉV

1

1. Nedyalkov Marko (8.)

2

2. Huppert-Antonov Maia (8.)

3

3. Lupa Angelika (7.)

 

Népismeret

SORSZÁM

NÉV

4

1. Kosztadinov Péter (8.)

5

2. Nedyalkov Marko (8.)

6

3. Huppert-Antonov Maia (8.)

Első találkozás a csodálatos elsőseinkkel és szüleikkel

Ivan Vazov születésének 170 éves évfordulóját ünnepeljük - A bolgár irodalom pátriárkája

"Én bolgár vagyok"

Büszkék vagyunk tehetséges diákjaink sikereire!

 

Gratulálunk a'' Bolgár vagyok " versenyen kitüntetetteknek :

1 csoport: 7-ig

Téma: '' Rajzold le, amit Bulgária térképén látsz ''

1. díj: Bokros Milen

2. díj: Budai Valéria

Eredetiségi díj: Vahdat Setara Lima

Téma: '' A bolgár bennem ''

Művészi díj: Gardev-Kancsev Mia

1 b csoport-9-ig

Téma: '' Az egészségem a tiszta bolygóról származik ''

1. díj: Hristova Monika Dimitrova

2. díj: Hristov Hristo Dimitrov

2 csoport-10 és 14 között

Téma: '' Rajzold le, amit Bulgária térképén látsz ''

1. díj: Kis Zorka Thaisa

2. díj: Budai Borisz

Téma: '' Az egészségem a tiszta bolygóról származik ''

1. díj: Stefanov Ivanov Georgi

2. díj: Túri Lívia

Téma: "" A bolgár bennem..."

Művészi előadás díja: Barta Gitta

3 csoport-15 és 18 között

Téma: '' Rajzold le, amit Bulgária térképén látsz ''

2. díj: Barta Léna

A koncepcionális előadás díja: Mehmet Altay Abdurahimov

A verseny 1 részének díjazott résztvevői:

Hristova Monika Dimitrova, Hristov Hristo Dimitrov, Andonov Martin, Gordon Andonov, Gulenov Júlia, Kosztadinov Nóra, Stefanov Ivanov Georgi

Különleges művészi előadás díja:

Eiler László, Horváth Kitti, Lázár Anna

 

Gratulálunk!

"Én bolgár vagyok"

Gratulálunk diákjainknak: Katona Viktória, Stefanov Georgi, Barta Léna, Kosztadinov Péter, Altay Abdurahimov, Kotorova Theodora, Szirakov Alexandra, kik részt vettek a XII. Bolgárok a világ minden táján fesztivál irodalmi fordulójába „Bolgár vagyok” és a legjobb helyezést érték el.

2019/2020-as tanév vége

Június 16-20: Rövid összejövetelek a világjárvány után és év végi bizonyítvány osztások. Nagyon szépen köszönjük Gabinak és Attilának a programokat!

Szép nyarat!

Denica Kotorova

Kedves diákok, fogadjátok Denica Kotorova üzenetét, aki ebben az évben a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában végzett tanulmányaival. Magyarországon született, de bolgár szülők gyermekeként mondja el, miért hasznos bolgár nyelvet tanulni, amikor Magyarországon élsz.

Első osztályosok

Ezeket a videókat a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában az első osztályban végzett diákok készítették.

Kedves szülők, diákok és az iskola barátai!

Köszönöm minden tanuló figyelmét, erőfeszítését és idejét, valamint a szülők nagyszerű együttműködését a távoktatás során, különösen az alsóbb évesek és az előkészítős csoportok körében!

Kívánunk egy szórakoztató nyaralást, feltöltéssel, játékokkal és varázslatos kalandokkal!

Szeptemberben újra találkozunk!

Május 24. - A bolgár oktatás és kultúra, valamint a szláv írás napja.

Raya Spasova köszönt bennünket saját, a "Танцът на буквите" című versével.

A gyönyörű levelek értelmezik a hallgatóinkat. A "Заедно по пътя на Кирил и Методий" projekt nemzetközi kiállításának részei.

Május 24. - A bolgár oktatás és kultúra, valamint a szláv írás napja.

Agárdi Bendegúz - St. Kliment Ohridski - "Прение с триезичниците" és a "Пространното житие на Кирил" című cikkből

Május 24. - A bolgár oktatás és kultúra, valamint a szláv írás napja.

Mira és Angelika Lupa -  "Светът е хубав, светът е чудесен"

Május 24. - A bolgár oktatás és kultúra, valamint a szláv írás napja.

Teodor Nikolkov - Konstantin Preslavski, "Проглас към Евангелието"

KÖZLEMÉNY

A magyar kormánynak a koronavírus további terjedését megakadályozó intézkedéseivel összhangban a Bolgár Országos Önkormányzat Operatív Bizottsága úgy döntött, hogy a május hónapra tervezett kulturális rendezvények elmaradnak – beleértve a Szent György-napot és május 24-ét, a szláv írásbeliség és a bolgár kultúra napját.
A Bolgár Országos Önkormányzat Hivatalának munkatársai továbbra is otthonról dolgoznak, a Bajza utca 44. sz. alatti irodában csak ügyeletet tartunk.
Kérjük, hogy a jövőben is kizárólag e-mailen (bolgonk@bul.hu) vagy telefonon (061/2164210) keressék a Bolgár Országos Önkormányzat Hivatalát.

Köszönjük a megértésüket!

Jó egészséget kívánunk Önöknek, és kérünk mindenkit, hogy maradjon otthon és tartsa be a korlátozó intézkedéseket.

Húsvét

Kedves szülők és diákok!

Tájékoztatjuk, hogy a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiség Iskolában a tavaszi szünet április 10–21-ig tart.

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk!

Beiratkozás

Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola

Beiratkozás első osztályosok számára a 2020/2021-es tanévre

 

Tájékoztatjuk a szülőket, amennyiben szeretnék első osztályba beíratni gyermekeiket, úgy kérjük beíratási szándékukat jelezzék április 24-ig!

A beiratkozáshoz az alábbiak szükségesek:

  • a gyermek oktatási azonosítója az óvodától, illetve az általános iskolától
  • jelentkezési lap kitöltése és beküldése – az ehhez szükséges formanyomtatvány letölthető a www.bolgariskola.hu weboldalról az Információk/Beiratkozás menüpontból

Мinden gyermek, aki 2020. szeptember 1.ig betölti a 6. életévét jelentkezhet az iskolánkba.

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola várja diákok jelentkezését egyéb osztályaiba is! A tanuló osztályba sorolásа egy nyelvi szintfelmérő teszt megírását, valamint a tanulóval és szüleivel történő közös beszélgetést követően kerül meghatározásra.

A koronavírus-vészhelyzet miatt kérjük, hogy a jelentkezési lapokat elektronikusan a bolgarsuli@gmail.com e-mail címre szíveskedjenek elküldeni, vagy postán: Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, 1062 Budapest, Bajza utca 44.

Szavaló verseny Sumenben 2020.

Országos Nemzetiségi Rajzverseny

Kedves szülők és gyerekek!

 

Örömmel értesítjük, hogy az Oktatási Hivatal Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ által megrendezett Országos Nemzetiségi Rajzversenyen

a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola intézményből

II. kategóriában:

Különdíjban részesül:

Pendarev Simeon

III. kategóriában:

Kis Zorka 3. helyezést ért el.

Különdíjban részesül:

Barta Gitta

 

A tanulóknak és felkészítő pedagógusaiknak gratulálunk!

 

 

TÁJÉKOZTATJUK, HOGY A KORONAVÍRUS HELYZET OKÁN, A 41/2020. (III. 11.) KORMÁNYRENDELET ELŐÍRÁSAIVAL ÖSSZHANGBAN, A 2019/2020-AS TANÉVBEN MEGTARTOTT ORSZÁGOS NEMZETISÉGI RAJZVERSENY

DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGÉNEK MEGTARTÁSÁT BIZONYTALAN IDEIG ELHALASZTJÁK.

2020. Március 10.

Katja Ilkova színésznő újra meglátogatott minket. Interaktív és szórakoztató meséi megtöltötték az osztálytermeket nevetéssel és jó hangulattal. 

Köszönjük Katja!

Március 1.

Martenici, martenici...

Kukeri

Elijesztjük a telet újra a kukeri maszkokkal, Boryana Maevska képzőművész segítségével.

Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Verseny 2020.


Január 30-án a 7. és 8. osztályos tanulóink részt vettek az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyen.

A tanulmányi verseny első fordulójának eredményei:

Bolgár nyelv és irodalom - 2020.01.30.

Huppert-Antonov Maia 8. osztály       96 pont

Nedyalkov Marko 7. osztály                96 pont

Lupa Angelika 8. osztály                     90 pont

Kosztadinov Péter 8. osztály               86,5pont

 

Bolgár népismeret - 2020.02.06.

Kosztadinov Péter 8. osztály                   97 pont

Nedyalkov Marko 7. osztály                     93 pont

Huppert-Antonov Maia 8. osztály             92 pont

 

A szóbeli versenyek mind két tantárgyból 2020. április 30-án kerülnek megrendezésre.

További sikereket kívánunk!

Online Nemzetiségi Nyelvi Verseny - bolgár nyelv 2019.


Örömmel jelentjük be, hogy a 2019/2020. tanévi Országos Online Nemzetiségi Nyelvi Versenyen bolgár I. kategóriában iskolánk tanulói közül


PAP NIKA SZÓFIA 1. helyezést ért el

PIETRON ADA 2. helyezést ért el

MUSZEV NATALIE 3. helyezést ért el.

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a versenyen való részvételt, a díjazott tanulóknak gratulálunk!


November 26-án a nyegyedik osztályos tanulóink részt vettek az Online nemzetiségi nyelvi versenyen bolgár nyelvből. 

Szórakoztató feladatok formájában felmérték nyelvi és rövid íráskészségüket egy adott témában.

Gratulálunk a résztvevőknek és tanáruknak, Tsvetkova Emiliyának!
 

"Együtt az úton Cirillel és Metóddal"


Az "Együtt az úton Cirillel és Metóddal" nemzetközi rajverseny legkivállóbb alkotásai megérkeztek Budapestre!

 

MEGHÍVÓ - "Együtt az úton Cirillel és Metóddal"

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola

és a Bolgár Kulturális, Dokumentációs és Információs Központ

szeretettel hívja Önt az

 „EGYÜTT AZ ÚTON CIRILLEL ÉS METÓDDAL”

című nemzetközi kiállítás megnyitójára

október 5-én 14:00 órakor, Sármelléken, az Általános Művelődési Központban

október 7-én 18:00 órakor, Budapesten, a B44 Galériában, Bajza u. 44.

A projekt a Radio Tatkovina kezdeményezése, amelyben hat határon túli bolgár iskola vesz részt azzal a céllal, hogy világszerte népszerűsítse Bulgária egyedülálló, színes kultúráját.

Az alkotásokból a mai iskolások szemén keresztül ismerhetjük meg a két testvér, Szent Cirill és Szent Metód életét és tevékenységét.

Résztvevő országok: Görögország, Törökország, Olaszország, Csehország és Magyarország.

 

Tanévnyitó ünnepség 2019-2020 képei

További képekért kattintson ide!


 

"Hét nap őseink vidékein"


 

Anyaországi, anyanyelvi és népismereti tábor - 2019.

Hét nap Bulgáriában

A teljes cikkhez kattints ide!

Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola - Beiratkozás első osztályosok számára a 2019/2020-as tanévre

Tájékoztatjuk a szülőket, amennyiben szeretnék első osztályba beíratni gyermekeiket, úgy kérjük beíratási szándékukat jelezzék április 15-ig!

A beiratkozáshoz az alábbiak szükségesek:

  • a gyermek oktatási azonosítója az óvodától, illetve az általános iskolától
  • jelentkezési lap kitöltése és beküldése – az ehhez szükséges formanyomtatvány letölthető a www.bolgariskola.hu weboldalról az Információk/Beiratkozás menüpontból

Мinden gyermek, aki 2019. szeptember 1-ig betölti a 6. életévét jelentkezhet az iskolánkba.

A Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola várja diákok jelentkezését egyéb osztályaiba is! A tanuló osztályba sorolásа egy nyelvi szintfelmérő teszt megírását, valamint a tanulóval és szüleivel történő közös beszélgetést követően kerül meghatározásra.

A jelentkezési lapok beküldhetők elektronikusan a bolgariskola@gmail.com e-mail címre, vagy benyújthatók személyesen a Bolgár Országos Önkormányzat Hivatalánál.

Iskolai előkészítő csoport:

  • várjuk 5-6 éves gyerekek jelentkezését az iskolai előkészítő csoportjainkba a 2019/2020-as tanérvre a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolába! A foglalkozásokat hetente egy alkalommal két órában tartjuk!

 

Naptár

Loading…